DAC Dans Arkitektur Center Lego Arkitektur børn

LEGO-klodser løser byens problemer

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Malthe Sommerand14. okt 2014
I efterårsferien inviterer Dansk Arkitektur Center i København børn og barnlige sjæle til at bygge løsninger på byrumsproblemer

Der er en sagte raslen af børnefingre, der roder LEGO-klodser rundt i store kasser, visken og dyb koncentration. I det store lokale, som Dansk Arkitektur Center har stillet til rådighed for familieworkshopen, Leg LEGO-arkitekt – ryst din by!, er der alt, hvad LEGO-arkitekter turde drømme om.
Workshoppen viser forskellige mulige løsninger på byrumsproblematikker, og midlet til disse løsninger er LEGO-klodser.”Du får stillet en matrikel til rådighed fra en stor model af en LEGO-by, der står midt i lokalet. Så får du et problem, du skal løse, og en gruppe af mennesker, du skal løse problemet for,” forklarer projektleder for DAC & Learning Malene Abildgaard. Opgaven er at bygge løsninger for alt fra skolebørn, familier, hunde og katte til hjemløse og superhelte.

LEGO samler børn og voksne
Alle sidder og bygger på livet løs. Der bliver lavet broer, kirker og futuristiske huse i et kontrolleret kaos, der er meget velkendt for alle, der har prøvet at lege med den verdenskendte klods. ”LEGO er noget alle kender, du behøver ikke at introducere, hvordan man sætter klodserne sammen, det ved både børn og voksne allerede,” siger Malene Abildgaard.
Leg LEGO-arkitekt – ryst din by! er en oplagt mulighed for at bygge helt særlige LEGO-huse sammen.
Foto: Malthe Sommerand
Dansk Arkitektur Center ligger selv centralt i byrummet, så hvorfor ikke kaste sig over at bygge det i LEGO?
Foto: PR-foto / DAC
Man får sin egen matrikel i en stor LEGO-by på Dansk Arkitektur Center.
Foto: Malthe Sommerand
I workshoppen bygger man med den særlige LEGO Achitecture serie, der gør det lettere at bygge by- og boligelementer.
Foto: PR-foto / DAC
Det mener hun er et godt udgangspunkt for en workshop, da det kan være angstprovokerende for nogle at for eksempel skulle tegne huse i rigtige skalaer og mål, hvis de ikke kender til det i forvejen. Når alle kender LEGO-klodsen i forvejen, giver det også mulighed for at fokusere på noget andet end det at bygge med LEGO, for eksempel byrums-problematikker. Derfor bruges der også klodser fra den specielle LEGO Achitecture-serie, der gør det lettere at bygge by- og boligelementer.

Del din oplevelse
Børn, voksne, entusiaster og alle andre, der har leget LEGO-arkitekt, må desværre ikke tage deres løsninger på byens problemer med hjem. Men DAC opfordrer til, at man deler sin løsning med andre ved at tage et billede og dele det på Instagram under hashtagget #LEGLEGOARKITEKT. På en stor skærm i lokalet kan man så se, hvad andre har bygget og finde inspiration til sin egen kreation. Når workshoppen er færdig, vil den bedste løsning blive kåret. Man kan også lade sig inspirere ved at besøge Dansk Arkitektur Centers faste udstilling Reprograming The City. Udstillingen handler netop om, hvordan vi arkitektonisk kan nytænke løsninger i byrum, der kan hjælpe med at løse forskellige trafikale, rekreationelle og miljømæssige problemer. 

Del af et undervisningsforløb
Hos Dansk Arkitektur Center kan børn og unge i alderen 8-16 år gå til arkitektur, på samme måde som andre går til fodbold og håndbold. Her lærer man, hvad arkitektur er, og hvad arkitekturen kan bruges til. DAC & Learning, der arrangerer Leg LEGO Arkitekt – ryst din by!, står også bag undervisningen i arkitektur. Det er meget læring forbundet ved at lege med LEGO, og Malene Abildgaard, der selv er uddannet arkitekt, vurderer grinende, at det må være et fåtal af arkitekter, der ikke selv har leget med LEGO som børn. Derfor er målgruppen for workshoppen, som er 6-13 år, kun vejledende. Alle er velkommen til at komme og få fingrene i LEGO-kasserne. 

Workshoppen løber til og med den 19/10 og finder sted 3 gange dagligt; klokken 10, klokken 12 og klokken 14.
Se praktisk information i vores kalender her
Facebook
Del på facebook

Malthe Sommerand

Malthe Sommerand er i gang med sin kandidatuddannelse i journalistik på Roskilde Universitets Center. I sit Bachelorprojekt skrev Malthe om kulturjournalistikkens problemer i den hurtige og moderne medieverden. Han har i mange år arbejdet på et fritidshjem og er den næstældste af en søskendeflok på seks, så der er mange børn og unge i hans liv.
Se Malthes artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind