Teater i byrummet med fokus på klimaforandringer under Aarhus 2017
NyhedSkrevet af: Chris Johansen12. aug 2017

Teater i byrummet sætter fokus på klimaflygtninge

Ny teaterforestilling giver en intens fysisk oplevelse af, hvad det vil sige at være på flugt, når ens hjemland forsvinder under havets overflade. Vandreforestillingen “Tekeraoi Am Mananga! (Held og lykke på din rejse)” spiller i Aarhus fra den 18. - 20.
Teater i byrummet sætter fokus på klimaflygtninge</br>Den udendørs teaterforestilling giver publikum mulighed for at reflektere over, hvad der sker, hvis deres egne hjem en dag forsvinder.</br>Foto: PR-foto/ Per Morten Abrahamsen
Den udendørs teaterforestilling giver publikum mulighed for at reflektere over, hvad der sker, hvis deres egne hjem en dag forsvinder.
Foto: PR-foto/ Per Morten Abrahamsen

Omkring stillehavsnationen Kiribati stiger vandstanden med knap halvanden centimeter om året. Landet ligger så lavt, at det bliver det første, der forsvinder under havets overflade på grund af klimaforandringer og forhøjede vandstande. Forskere spår, at det vil ske indenfor få årtier og efterlade hele ørigets befolkning som klimaflygtninge uden hjemland.

Instruktør Ingrid Tranum Velasquez har inviteret de to kunstnere Akaka Maemae og Kaatita Kabwaba samt miljøforkæmper Pelenise Alofa fra Kiribati til Danmark, og sammen sætter de i et kunstnerisk format fokus på stillehavsnationen barske situation. Tekeraoi Am Mananga! (Held og lykke på din rejse) sætter spørgsmålstegn ved, hvad der skal ske med klimaflygtningene, når deres hjemland bliver opslugt af havet.

 

Som deltager bevæger man sig i en gruppe gennem byen, hvor man vil blive mødt af dansere, musikere og performere.
Foto: PR-foto/ Per Morten Abrahamsen
Kiribatis regering har opkøbt land på Fijiøerne, så de tusinder af mennesker har et muligt tilflugtsted den dag deres hjem forsvinder.
Foto: PR-foto/ Per Morten Abrahamsen

Forestillingen bevæger sig rundt i byen

Forestillingen er en koreograferet gruppevandring. Det betyder helt enkelt, at man som deltager bevæger sig i en gruppe gennem byen, hvor man vil blive mødt af dansere, musikere og performere, der leder en gennem fortællinger om den rodløshed og udmattelse, det må give at være ufrivillig nomade.

“Vi er som borgere i en global verden nødt til at forholde os til, hvad der sker i klimaforandringernes frontlinje. Hvor skal de mere end 100.000 mennesker fra Kiribati tage hen? Hvor længe vil verdenssamfundet se tavse til, mens et land, en kultur og en levevis opsluges af havet?” spørger instruktør Ingrid Tranum Velasquez.

Efter forestillingen er der mulighed for at stille Pelenise Alofa spørgsmål. Hun arbejder tæt sammen med Kiribatis regering for at finde konstruktive måder at gå miljøforandringerne i møde på. Ifølge FNs flygtningekonvention kan man ikke søge asyl på grund af klimaforandringer. Kiribati har derfor opkøbt land på Fijiøerne, så de tusinder af mennesker har et muligt tilflugtsted den dag deres hjem forsvinder.

Fakta

Tekeraoi Am Mananga! (Held og lykke på din rejse) spiller i Aarhus fra den 18. - 20. august

Mødested: Foran Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus

Spilletider: 18/8 kl. 17.00, 19/8 kl. 12.00 + kl. 16.00 og 20/8 kl. 12.00

Billetter: teaterbilletter.dk
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind