FoodFilmFestival forener mad og filmvisning på Godsbanen i Aarhus og i Gellerup
NyhedSkrevet af: Fine Spind12. okt 2017

Film og mad i sanselig forening

For andet år i træk danner Aarhus rammen om mad og film-festivalen FoodFilmFestival, hvor du kan se og smage dig igennem programmet.
Film og mad i sanselig forening</br>Framegrab fra filmen Mussels in Love, som vises på FoodFilmFestival.</br>Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Framegrab fra filmen Mussels in Love, som vises på FoodFilmFestival.
Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Det vrimler med filmfestivaler, og det vrimler efterhånden også med madfestivaler i de danske storbyer. Fra den 12. til den 18. oktober kan du kombinere de to ting, når madfilmsfestivalen FoodFilmFestival afholdes for andet år i træk i Aarhus.

Folkene bag FoodFilmFestival siger selv, at de “tager festivalgæsterne på en sansemættet rejse gennem film, kultur og madens forunderlige verden”. Meningen er, at god mad og gode film skal supplere hinanden, så de enkelte serveringer relaterer sig til emnerne i de viste film. Udover filmvisning og madspisning er der også andre events såsom gåture efter spiselige ting i byrummet, foredrag om aktuelle emner, debatter og mad-workshops.

Myrer og muslinger i hed elskov

De første fire dage af festivalen finder sted i Remisen på Godsbanen, de følgende to dage i Gellerup og den sidste dag på spillestedet Radar (Godsbanen).

Torsdag den 12. oktober kan man blandt andet se dokumentarfilmen Ants on a Shrimp af Maurice Dekker, som følger René Redzepi og hans team fra Restaurant Noma, da de tager til Tokyo for at åbne en pop-up restaurant. Efter visningen går turen til Restaurant Substans, hvor René Mammen serverer nogle af sine specialiteter og fortæller om sin læretid på Noma.
Framegrab fra filmen Ants on a Shrimp
Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Framegrab fra filmen Ants on a Shrimp
Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Søndag den 15. oktober er der film for muslingeelskere, når dokumentaren Mussels in Love vises på Godsbanen. En kærlig, munter og næsten sensuel dokumentar om muslinger, der fokuserer på fangst, tilberedning og hele kulturen omkring muslinger, som er en skattet fødevare i den hollandske Zeeland-region, hvor filmen er optaget. Efter filmen er der foredrag om bæredygtig fangst. Dagens program er lavet i samarbejde med European Region of Gastronomy, som Aarhus er en del af i 2017.

Mad og film à la Gellerup

Fra mandag den 16. til tirsdag den 17. oktober rykker FoodFilmFestival til den kulturelt og kulinarisk mangfoldige forstad Gellerup. Her er både noget for børn og voksne, og man kan blandt andet være med til at lave somalisk mad, købe forskellige eksotiske måltider eller lave sin egen spirehave.

Der vil også være danmarkspremiere på dokumentaren Seed: The Untold Story fra 2016, som kaster et kritisk blik på, hvordan den moderne fødevareindustri på under et århundrede har reduceret diversiteten af verdens frø. Filmens påstand er, at de store biotek-virksomheder er skyld i, at der er forsvundet helt op til 94% frøsorter.
Framegrab fra filmen Mussels in Love.
Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Framegrab fra filmen Seeds: The Untold Story
Foto: PR-foto - FoodFilmFestival
Onsdag den 18. oktober handler det om lyden af mad. Det foregår på spillestedet Radar, hvor festivalen viser filmen Michelin Stars: Tales from the Kitchen efterfulgt af et oplæg af filmens instruktør, Rasmus Dinesen. Han fortæller om, hvordan han måtte kassere store dele af lydsporet, da han kom hjem fra optagelse, fordi larmen i køkkenerne var for høj. Han blev derfor nødt til sammen med sin lydtekniker at indspille en stor del af lyden igen med potter og pander som rekvisitter.

Et populært fænomen

FoodFilmFestival kalder sig selv den første madfilmsfestival i Skandinavien. Men kombinationen af mad og film er et fænomen, som har vundet frem flere steder i verden i de seneste år. For eksempel har filmfestivalen Berlinalen de sidste 11 år kørt konceptet Kulinarisches Kino, hvor der vises film om mad under temaet mad, nydelse og miljø. Her vises både dokumentarfilm og spillefilm om de gode og mørke sider af madkulturen, hvorefter stjernekokke serverer en speciallavet middag for publikummerne.

FAKTA:

FoodFilmFestival løber fra den 12.-19. oktober.

Sted: Godsbanen (Remisen, indgang 3D), Gellerup, spillestedet Radar m.fl

Pris: 200 kr. for et festivalpas (flere events kræver desuden billet oveni)

Læs mere om festivalen her og om alle de enkelte begivenheder på Facebook her.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind