KØS - Museum for kunst i det offentlige rum - transit nyt stort kunstprojekt
NyhedSkrevet af: Fine Spind20. jan 2018

Kunst på Hovedbanegården, i s-toget og på Køge Station

KØS - Museum for kunst i det offentlige rum har modtaget 4,2 millioner i støtte til et nyt udstillingsprojekt, som stiller skarpt på forskellige typer af rejsende i transit – fra pendlere og turister til migranter og flygtninge
Kunst på Hovedbanegården, i s-toget og på Køge Station</br>Til september åbner kunstprojektet TRANSIT med en række midlertidige kunstprojekter på Københavns Hovedbanegaard, på Køge Station og i S-togenes linje E.</br>Foto: PR-foto / KØS - Rimini Protokoll, Remote Mitte, 2013 © Ute Langkafel MAIFOTO
Til september åbner kunstprojektet TRANSIT med en række midlertidige kunstprojekter på Københavns Hovedbanegaard, på Køge Station og i S-togenes linje E.
Foto: PR-foto / KØS - Rimini Protokoll, Remote Mitte, 2013 © Ute Langkafel MAIFOTO
Er du på vej et sted hen lige nu? Vi pendler, rejser og bevæger os rundt som aldrig før, og samtidig møder Europa en af de største flygtningestrømme i nyere tid. KØS, Danmarks museum for kunst i det offentlige rum, sætter med et nyt stort kunstprojekt fokus på rejsendes personlige fortællinger og vidt forskellige vilkår.

Til september åbner kunstprojektet TRANSIT med en række midlertidige kunstprojekter på Københavns Hovedbanegaard, på Køge Station og i S-togenes linje E. Publikum kommer på den måde til at møde kunsten, mens de selv er er på vej og dermed også i transit.

Performance i togkupeen

Publikum kan i udstillingsperioden blandt andet opleve performances, der udspiller sig i togkupeen eller tage med på en fælles audio walk. Via høretelefoner guides deltagerne gennem udvalgte transitsteder langs linje E og møder undervejs fortællinger, indtryk og instruktioner.

På Køges Station kan de rejsende udnytte ventetiden med at opleve et nyt stedsspecifikt videoværk, der giver et indblik i Vestvoldens lokale historie og samtidig peger frem mod nutidens diskussioner om globale grænseproblematikker.

Direktør for KØS Ulrikke Neergaard fortæller, at mange af kunstprojekterne vil blive skabt i samarbejde med forskellige typer af rejsende, mens andre kunstprojekter først bliver til netop i transit og i mødet med et aktivt deltagende publikum. Hun siger:

”Som museum for kunst i offentlige rum vil vi gerne udforske nogle af de sociale og trafikale rum, hvor forskellige rejsende krydser hinanden, og med udstillingen få udfoldet en række personlige fortællinger om at befinde sig i transit.”

Fra Vesterbro til Viborg

Også KØS Skoletjeneste rykker med dette projekt ud til transitstederne og møder skolebørn og unge på perronen og i togkupéen med oplevelser og læringsforløb om emnerne migration, globalisering og transittilstande. Der vil også være forløb og øvelser, som skoleklasser kan arbejde med, uanset hvor i landet de befinder sig.

Netop udstillingsprojektets store rækkevidde og samfundsaktualitet er årsagen til, at Nordea-fonden støtter TRANSIT. Direktør fra Nordea-fonden Henrik Lehman Andesen mener også, at vi lever i en tid, hvor flere mennesker er på vej. Fra A til B. Fra hjem til job. På ferie eller flugt. Han siger:

“Distancer, årsager og motiver til bevægelse er forskellige – og fascinerende. Via personlige fortællinger vil projektet bidrage med indsigt og perspektiv på, hvad det betyder at være i bevægelse. Uanset om man er i Viborg eller på Vesterbro, kan vi blive berigede af at få indblik i andres livsvilkår. Vi kan også få perspektiv på egne oplevelser med at være på vej.”

Fakta:

KØS' projekt TRANSIT løber af stablen til september 2018

De nye byrumsværker produceres af blandt andre Runo Lagomarsino, Pejk Malinovski, Rimini Protokoll og SUPERFLEX.

Forsknings- og udstillingsprojektet realiseres med primær støtte fra Nordea-fonden. Projektet er desuden støttet af Knud Højgaards Fond, Køge Kyst og Statens Kunstfond.
TRANSIT tager afsæt i et postdoc-projekt finansieret af Ny Carlsbergfondet.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind