Fredag den 13. er der Kulturnat i København - vi bringer 5 anbefalinger

Anbefalinger til Kulturnatten i København

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Chris Johansen10. okt 2017

I over 20 år har Kulturnatten været en af Københavns mest afholdte og velbesøgte kulturbegivenheder. I år er det fredag den 13. oktober, at hele hovedstadens kulturliv for en aften smelter sammen og åbner sig for alle. Vi har kigget programmet igennem og bringer her fem anbefalinger

1: 'LIVE ART FOR BØRN' på Sort/Hvid Teatret

Vil man gerne give sin børn og sig selv en kunstnerisk oplevelse ud over det sædvanlige, så er LIVE ART FOR BØRN et godt bud. Det er performancekunst for børn og voksne, der udfordrer nysgerrigheden og udforsker verden. Publikum dyster mod hinanden i Lilibeth Cuenca Rasmussens MIKADO. Lilibeth Cuenca Rasmussen har fået stor opmærksomhed for sine performance- og videoværker, hvor hun også har brugt sin egen familie som statister. Goodiepal&pals inviterer indenfor til åben musikstue. Goodiepal har arbejdet med elektronisk musik på sin helt egen måde, og når han har optrædt, har han ofte mindet om en helt obskur professor. Daniel Norback og Henrik Vestergaard viser 50 FARLIGE TING (ALLE BØRN BØR PRØVE), kunstneren Örn Alexander Amundasson laver body art for børn i SMEAR og Florian Feigl undersøger i JEG SKAL BAARE LIGE..., hvorfor et øjeblik tager en evighed, når man har travlt.

LIVE ART FOR BØRN er produceret og kurateret af Live Art Danmark og er en festival for hele familien, der spiller i fire timer om dagen fra den 13.-15. oktober. Første spilletid er under Kulturnatten fra kl. 18-22, hvor børn under 12 år har gratis adgang. I løbet af de fire timer kan man komme og gå, som man vil.

Vi har tidligere haft fokus på Goodiepal – læs artiklen her
LIVE ART FOR BØRN er produceret og kurateret af Live Art Danmark og er en festival for hele familien.
Foto: PR-foto
Udstillingen 'Skibet' er skabt af billedkunstner Eske Kath og musiker Oh Land.
Foto: PR-foto

2: Eske Kath og Oh Land: 'Skibet' i Nikolaj Kunsthal

Skibet er navnet på Nikolaj Kunsthals nye store satsning for både børn og voksne. Udstillingen er skabt af billedkunstner Eske Kath og musiker Oh Land. Det første, der møder én, når man træder ind i kunsthallen, er indtrykket af et kæmpe containerskib, der flyder hele kirkebygningens hovedskib, ligesom også orglet er inddraget med en interaktiv komposition. Udstillingen lægger sig i forlængelse af Nikolaj Kunsthals mangeårige tradition for at skabe en særlig type udstilling, der henvender sig til alle aldersgrupper.

Kl. 20.30-21 på Kulturnatten kan man desuden opleve en særlig koncert på Nikolaj Plads, hvor Oh Land optræder fra et fyrtårn. Fyrtårnets lys og scenografi skabes af Eske Kath.

3: Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard: 'Vestindiske Forestillinger' på Overgaden

2017 markerer 100-året for det danske frasalg af De Vestindiske Øer, hvilket udgør den tematiske rygsøjle i Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard nye lydinstallation, som er skab specifikt til Overgadens stueetage. Gennem optagelser fra øgruppen skildres forestillingen om dette såkaldte tabte paradis: Et afsavn, som følge af noget man engang har været i besiddelse af.

På Kulturnatten uropfører Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard et nyt musikalsk fællesværk i udstillingen, som det desuden vil være muligt at se i hele åbningstiden fra kl. 18-22.

Læs også vores portræt af Jacob Kirkegaard her
Det første, der møder én, når man træder ind i Nikolaj kunsthallen, er indtrykket af et kæmpe containerskib, der flyder hele kirkebygningens hovedskib.
Foto: PR-foto
2017 markerer 100-året for det danske frasalg af De Vestindiske Øer, hvilket udgør den tematiske rygsøjle i Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard nye lydinstallation.
Foto: PR-foto

4: Kunstfilm m.m. i Rundetårn

I forbindelse med Kulturnatten vil dele af udstillingen Nordic Noir Art rykke ud af de vante rammer og op på det mørke Ringerloft, som normalt er lukket for publikum. Her vil udstillingens krimiinspirerede kunstfilm af Steen Larsen blive vist akkompagneret af livemusik af Emil Nissen.

I anledning af Kulturnatten projicerer lyskunstner Martin Ersted desuden flotte abstrakte former, farver og animationer på Rundetårn, ligesom Observatoriet vil være åbent hele aftenen, så man med kikkerten kan stille skarpt på Månen, Saturn og Plejaderne.

Det hele foregår i tidsrummet fra kl. 18-23:30.

5: Poul Nyrup og Jacob Haugaard i samtale om kunst og galskab til Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg

Kulturnatten på Charlottenborg byder på omvisninger i Kunsthal Charlottenborgs aktuelle udstillinger, rundvisninger på Charlottenborg Slot, kunstworkshop for børn, performance og dj's. Og så kan man høre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Jacob Haugaard i samtale med kurator Mathias Kryger om Ovartaci, psykiatrien og galskab.

På baggrund af sin erfaring som protektor for Det Sociale Netværk/Headspace Danmark og sin viden indenfor psykiatriens område vil Poul Nyrup Rasmussen bidrage med holdninger til psykiatrien set i et ideologisk perspektiv, mens Jacob Haugaard vil bidrage med refleksioner over Ovartaci som figur set i et biografisk og samfundshistorisk perspektiv.

Programmet til Kulturnatten på Charlottenborg løber fra kl. 18-24. Samtalen mellem Poul Nyrup Rasmussen og Jacob Haugaard foregår fra kl. 20-21.
Observatoriet i Rundetårn vil være åbent hele aftenen, så man med kikkerten kan stille skarpt på Månen, Saturn og Plejaderne.
Foto: PR-foto
Oplev Poul Nyrup og Jacob Haugaard i samtale om kunst og galskab til Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg.
Foto: PR-foto

Fakta:

Den første Kulturnat fandt sted den 15. oktober 1993.

Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, parker og pladser over hele København byder publikum velkommen til den årlige endagsbegivenhed.

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver et Kulturpas. Passet koster 95 kroner og kan købes i alle 7-Eleven-butikker i Hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg.

Læs mere på www.kulturnatten.dk.
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind