Ny udstilling på Nord- atlantens Brygge sætter fokus på livet i Arktis
Få Kulturspind Aarhus
eller Kulturspind København
med posten


kulturspind-forside kulturspind-forside Få magasinet
Kulturspind Aarhus eller
Kulturspind København tilsendt for kun 49,95 kr.
pr. nummer.
kulturspind-logo

Kulturspind

Ny udstilling på Nord- atlantens Brygge sætter fokus på livet i Arktis

Kort og godt Skrevet af: Cathrine Birn 08 Dec 2019

Ny udstilling på Nord- atlantens Brygge sætter fokus på livet i Arktis

Fotograferne Ragnar Axelson og Carsten Egevang viser båndet mellem menneske og natur i Grønland i ny udstilling på Nordatlantens Brygge i København

Ny udstilling på Nord- atlantens Brygge sætter fokus på livet i Arktis</br>Ragnar Axelsson er fotojournalist, og har i over tredive år fotograferet mennesker, dyr, vejr og landskaber</br>Foto: Ragnar Axelsson
Foto: Ragnar Axelsson
Se store billeder her →
Ragnar Axelsson er fotojournalist, og har i over tredive år fotograferet mennesker, dyr, vejr og landskaber

Gennem flere årtier har fotograferne Ragner Axelsson og Carsten Egevang rejst til Grønlands fjerneste egne for at dokumentere forholdene for de mennesker, der lever der. Nu er de klar med en ny fotoudstilling på Nordatlantens Brygge kaldet ‘Siku ajorpoq - Isen er usikker’. En titel, der siger alt om de klimaforandringer, der hersker i Arktis.

Islandske Ragnar Axelsson er fotojournalist, og har i over tredive år fotograferet mennesker, dyr, vejr og landskaber i de fjerneste regioner af Arktis. Han debuterede i den islandske avis Morgunbladid allerede i 1976 og fik sit internationale gennembrud i 1989 med fotografier fra Grønland. Ragnar Axelsson har efterfølgende arbejdet i det meste af verden, og hans fotografier er blevet udstillet i flere lande og vist i blandt andet LIFE, Newsweek, National Geographic, Time og Politiken. Carsten Egevang fra Danmark har de sidste 25 år har rejst og fotograferet i Grønland. Egevang er oprindeligt  biologiforsker og fotograferede de første år kun i farver. Senere bevægede han sig så over i sorthvide billeder, der dokumenterer de stærke bånd mellem natur og mennesker i Grønlands mest fjerne egne.


Mens resten af verden ser klimaforandringerne på Grønland ud fra grafer, udregninger og modeller, så er det anderledes for de mennesker, der er stærkt afhængige af den omkringliggende arktiske natur. De mærker klimaforandringer her og nu. Som en grønlandsk fanger udtrykker det:
“Vi kan ikke længere forudse, hvornår isen bliver farbar. Tidligere frøs havet til i november og brød ikke op før juli. Sådan er det ikke mere”
Med stemningsfulde sort/hvide fotografier fortæller de to fotografer en hverdagshistorie om levevilkårene i de allermest øde egne af Grønland. Billederne indfanger de barske landskaber og ikke mindst det afgørende samspil mellem mennesket og naturen.
Udstillingen kan ses fra d. 1. nov - 8. marts.

Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: