Nyt museum slår dørene op med Holmegaard og Kählers skatkammer af design og kulturhistorie
NyhedSkrevet af: Fine Spind29. maj 2020

Nyt museum slår dørene op med Holmegaard og Kählers skatkammer af design og kulturhistorie

Lørdag åbner det nye museum VÆRK ved Næstved på Holmegaards gamle glasværk. Her kan man dykke ned i kunsthåndværk og se det blive skabt i arbejdende værksteder
Nyt museum slår dørene op med Holmegaard og Kählers skatkammer af design og kulturhistorie</br>Det nye museum VÆRK viser mere en 42.000 Holmegaard glas. Denne skål til visitkort er en af dem.</br>Foto: PR-foto / Holmegaard - VÆRK
Det nye museum VÆRK viser mere en 42.000 Holmegaard glas. Denne skål til visitkort er en af dem.
Foto: PR-foto / Holmegaard - VÆRK
Holmegaard Værk slår dørene op til et helt nyt museum og en fascinerende verden af kunsthåndværk, designtradition og industrihistorie den 30. maj. Ambitionen er at puste nyt liv i kunsthåndværket og genskabe et levende glasværk for alle.

På museet udstilles mere end 42.000 unikke Holmegaard-glas og 6.000 særegne Kähler-genstande, der fortælles levende historier fra både værksteder og tegnestue. På museet kam man også få lov til at udforske materialerne i de arbejdende glas- og keramikværksteder. Et team af glasmagere arbejder i det nye moderne glasværksted, hvor de i samarbejde med gæstekunstnere og -designere viser håndværket frem. Museumsdirektør Keld Møller Hansen, som har arbejdet på åbningen af museet i to et halvt år, fortæller:
“Holmegaard Værk er en drøm, der går i opfyldelse. Museet genopliver æstetikken, håndværket, kreativiteten, de danske designtraditioner, personlige fortællinger og fælleskabet. Med Holmegaard Værk vil vi genskabe et levende glasværk for alle.”
Foto: PR-foto / Holmegaard - VÆRK

Holmegaards glasværk har ligget samme sted som det nye museum siden 1825. Værkstederne og ovnene står som de blev forladt i 2008, da værket lukkede ned. Og de store masive ovne er ikke engang kølet helt af her 12 år senere, fordi der ligger store mængder af sand og glas i dem. Holmegaard har været en hel central del af byen Næstveds udvikling. Det er svært at finde en af Næstveds 83.000 indbyggere, som ikke har et familiemedlem eller en ven, der er rundet af, eller har haft en forbindelse til Holmegaard Glasværk. Så museet kommer ikke bare til at fortælle historien om enestående design og tradition for håndværk men også om, hvordan et glasværk kan forme en by.

Museet har et bygningsareal på hele 15.000 m2 med den gamle fabrik, den moderne hovedbygning og de nyrenoverede tørvehaller. Den gamle glasbys skole og de bevaringsværdige arbejderboliger fra 1820’erne er også en del af museet, som ligger ud mod naturområdet Holmegaard Mose.

Fakta:

På grund af Corona-situationen og myndighedernes anbefalinger lukker museet kun 700 personer ind af gangen. Man kan reservere en billet på museet hjemmeside, hvis man vil være sikker på at kunne komme ind.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind