Teitur og Claus Hempler tager sammen på drive in danmarksturné
NyhedSkrevet af: Fine Spind18. maj 2020

Teitur og Claus Hempler tager sammen på drive in danmarksturné

Drive in koncerter og arrangementer hitter i hele landet. Fra den 24. maj er Claus Hempler og Teitur sammen på turné
Teitur og Claus Hempler tager sammen på drive in danmarksturné</br></br>Foto: tv. PR-foto  th. Marie Nyeng - Kulturmagasinet Fine Spind
Foto: tv. PR-foto th. Marie Nyeng - Kulturmagasinet Fine Spind

Fra på søndag pakker Claus Hempler og Teitur begge instrumenterne og tager på fælles turné rundt i Danmark. De kommer forbi både København, Herning, Aarhus, Aalborg og Odense, hvor de spiller koncerter, som kan opleves fra bil.

Teitur har netop udsendt en ny EP med den meget aktuelle titel ‘Modern Era’. Her vender han tilbage til lyden fra nogle af sine tidligere plader. Den indeholder blandt andet en sang, som er en hyldest til en afdød ven og en sang om pigen Clara. Clara er ikke en drengepige, hun er bare en pige i den moderne era, som godt kan lide superhelte og pokémon. Han har allerede spillet de nye sange live flere gange til drive in koncerter på Færøerne og nu kommer han til at køre rund i Danmark. Teitur har også flere gange streamet livekoncerter direkte fra sit hjem i Færøerne med udsigt ud over fjelde og bjerge, mens vores del af verden har været lukket ned.

Claus Hempler udsendte i efteråret sit første hele album på dansk ‘En kuffert fuld af mursten’. Tidligere har han udgivet enkelte sange på dansk. I 2004 sang han ‘Alle ved besked’ på det danske hyldestalbummet til Leonard Cohen ‘På danske læber’. Sangen var Peter Laugsens oversættelse af 'Everybody Knows’.

Året efter var både Claus Hempler og Teitur med på Nikolaj Nørlunds H.C. Andersens projekt ‘Andersens drømme’, hvor digteren Peter Laugesen også havde været inde over teksterne og fortolket H.C. Andersens drømme. Hempler sang ’21. Århundredes ærinde’. Teitur sang ‘Syner’, som han også har haft med i sine livekoncerter i de seneste år. Den var også en del af den streamede koncert, han spillede den dag, han udgav sin nye EP i april. Inden sangen varmede han op med en lidt improviseret udgave af Tina Turnes ‘Your Simply the Best’ for at mindes dengang Tina Turner fik 5,8 mio. kroner for at synge to numre til H.C. Andersens 200 års fødselsdag i Parken.

Både Claus Hempler og Tetur har også begge medvirket i TV2 programmet Toppen af poppen, hvor man har kunnet se dem fortolke sangere, som umiddelbart ligger lige så langt væk fra deres musikalske udtryk som Tina Turner. Men fra på søndag går de altså på scenen sammen.

 

Læs også: Teiturs slidstærke melodier er bare musik – INTERVIEW

Fakta:

Billetter kan købes hos Livenation og koster 600 kr + gebyr per bil med op til 5 personer

 

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind