David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling
Få Kulturspind Aarhus
eller Kulturspind København
med posten


kulturspind-forside kulturspind-forside Få magasinet
Kulturspind Aarhus eller
Kulturspind København tilsendt for kun 49,95 kr.
pr. nummer.
kulturspind-logo

Kulturspind

David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling

Kort og godt Skrevet af: 13 Aug 2019

David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling

David Bowie var kort før sin død med til at lave en musical. Nu kommer den til Aarhus Teater og senere til Det Kgl. Teater

David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling</br></br>Foto: Lazarus / Gavin Evans
Foto: Lazarus / Gavin Evans
Se store billeder her →
På sin 69-års fødselsdag i 2016 udgav David Bowie sit sidste album Blackstar, og da han blot to dage efter døde af leverkræft, blev de første linjer fra albummets tredje nummer Lazarus delt verden over: “Look up here, I’m in heaven”.

Lazarus er ikke bare David Bowies svanesang, det er også titlen på den musical, han var med til at lave kort inden sin død. Musicalen er baseret på bogen The Man Who Fell to Earth, som handler om rummanden Thomas Newton, der ankommer til jorden for at lede efter vand, han kan tage med hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin, discount-tv, sex og medicinalforsøg. David Bowie sprang i 1976 ud som skuespiller i en filmudgave af den samme historie, men i sceneversionen af Lazarus er historien om Thomas Newton blevet krydret med en masse af Bowies musik, både klassikere fra bagkataloget som Changes, Life on Mars og Heroes, men også de fire numre, som Bowie skrev specifikt til musicalen: Lazarus, No Plan, Killing a Little Time og When I Met You.

Til efteråret har du mulighed for at opleve det spektakulære, surrealistiske og unikke popunivers, David Bowie var med til at skabe, når Aarhus Teater iscenesætter Lazarus i samarbejde med Det Kgl. Teater.

Mærk David Bowie omskabe planeten til en gigantisk dancehall, inden han som en supernova eksploderer og bliver slynget tilbage til Mars, når skuespiller Jakob Madsen Kvols bærer rollen som Thomas Newton i Lazarus, der kan opleves på Aarhus Teater fra den 29. august til den 12. oktober. Og på Det Kgl. Teater fra 3. april - 3. juni 2020.
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: