Fish-á-Deli Circus er absurpoetisk madcirkus, der vil gentænke måden, vi spiser fisk på

Madcirkus gentænker måden, vi spiser fisk på

Alt det andet Skrevet af: Carl Windahl Bøllingtoft 26 Sep 2018
Del på facebook
Facebook

Madcirkus gentænker måden, vi spiser fisk på

Med en kombination af absurdpoetisk cirkus og en ti retters menu fuld af fisk forsøger Fish-á-deli Circus til oktober at udfordre publikums madvaner.

Bakskuld, fjæsing, hornfisk og brisling. Lækre og spiselige fisk der hver dag fanges langs den danske kyst. Lækre fisk, som du sikkert sjældent sætter tænderne i. Det kan du til gengæld få muligheden for i starten Oktober på Grenaa Havn, hvor Fish-á-deli Circus byder på absurdpoetisk cirkus og en menu af lækre fisk, der alt for sjældent ender på middagsbordet.

Gennem ti retter lavet af råvarer fra den danske kyst bliver publikum underholdt af arketypiske cirkusfigurer som cirkusdirektøren, klovnen, cirkusprinsessen, den stærke mand og den skæggede dame. Alt sammen i en scenografi inspireret af 1900-tallets omrejsende familiecirkusser.
Foto: Pressebillede - Fish-á-deli Circus
Se store billeder her →
Når det kommer til fisk, køber danskerne helst fisk uden ben, der er lette at spise og let tilgængelige i kølediskene.
Foto: Pressebillede - Fish-á-deli Circus
Se store billeder her →
Bakskuld, fjæsing, hornfisk og brisling er blandt de lækre fisk, du får lov til at smage hos Fish-á-deli Circus.

Et kig ud over kølediskens kant

Fish-á-deli Circus går dog ikke kun efter at underholde og mætte. De vil også inspirere publikum til at tænke over deres madvaner og vise, at der findes andre lækre og spiselige fisk end de store mængder laks, torsk og rødspætte, der tilsammen udgør størstedelen af danskernes fiskeindtag.

“Når det kommer til fisk, køber danskerne helst fisk uden ben, der er lette at spise og let tilgængelige i kølediskene,” siger Elena Skytte, der er en af folkene bag forestillingen.

“Så en af de ting, vi arbejder på, er, at give folk lyst til nogle af de fisk, man ikke spiser så tit, og som i stedet bare sorteres fra og sælges billigt til fx kattemad. Det er rigtig gode fisk, som burde spises noget mere. Det ville også være en bedre måde at fiske på, hvis vi udnyttede de her fisk. På den måde ville vi ikke få et helt ensrettet fiskeri med opdræt og fokus på kun nogle få fiskearter.”
Foto: Pressebillede - Fish-á-deli Circus
Se store billeder her →
Under middagen bliver publikum underholdt af arketypiske cirkusfigurer som cirkusdirektøren, klovnen, cirkusprinsessen, den stærke mand og den skæggede dame.
Foto: Pressebillede - Fish-á-deli Circus
Se store billeder her →
Fish-á-deli Circus spiller fem forestillinger på Greena Havn mellem d. 3. og d. 13 oktober.

En oplevelse, der bliver hængende

Fish-á-deli Circus kunne opleves for første gang under kulturhovedstadåret i 2017. Her havde forestillingen stor succes i både Aarhus og en række andre havnebyer i Region Midtjylland. Nu vender de tilbage med mere madcirkus på Grenaa Havn, der ifølge Elena Skytte bliver hængende selv efter forestillingen er ovre.

“Det er bare at lade sig føre med gennem stemninger og følelser og se hvad der sker. Vi har i hvert fald haft rigtig mange publikummer, der siger at det har vækket nogle følelser i dem. At de har tænkt over forestillingen i lang tid bagefter.”

Fakta:

Fish-á-deli Circus spiller fem forestillinger på Greena Havn mellem d. 3. og d. 13 oktober.

Kommer du fra Aarhus, kan du tage en speciel bus til forestillingerne d. 3. og d. 4. oktober. Bussen kører fra Teatret gruppe 38 i Mejlgade. Oplevelsen starter allerede i det øjeblik du går ombord på bussen.

Medvirkende: Max Bering, Gitte Kielberg, Tonny Trifolikom, Frans van der Woude, Sune van der Woude, Folmer Gry Kristensen, Gitte Gry Ballesheim, Elena Skytte, Jakob Vinkler og Jesper Zart Papilio.

Læs mere og køb billet på: Fish-a-deli.dk
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: