Oplev ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival i Dansekapellet

Ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival

Musik Skrevet af: Carl Windahl Bøllingtoft 22 Nov 2018
Del på facebook
Facebook

Ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival

Sparkling Sound Festival er en festival for elektronisk musik og lydkunst. 2018-udgaven finder sted i Dansekapellet i København og præsenterer en række nye værker fra både internationale og danske kunstnere

Der bydes på alt fra ny elektronisk musik til dans, spoken word og unikt lysdesign, når Sparkling Sound Festival lørdag den 24. november inviterer publikum indenfor i Dansekapellet i København.

Sparkling Sound Festival er en festival for elektronisk musik, lyd og performance, der har eksisteret siden 2013. I festivalens første år havde den fokus på samarbejde mellem græske og danske kunstnere og blev afholdt både i København, Aarhus, Aalborg og Athen. Fokus for festivalen er stadig nye værker indenfor elektronisk musik og lydkunst, men siden 2016 har Sparkling Sound Festival dog også i højere grad vist nytænkende retninger indenfor koreografiens verden.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Se store billeder her →
Den brasilianske teaterinstruktør og manuskriptforfatter Gerald Thomas optræde sammen med danseren Lisa Giobbi.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Se store billeder her →
Den danske komponist, producer og synthesizer-pioner Jesper Ranum ur-opfører en række nye værker på Sparkling Sound Festival.

Festival fuld af nye værker

Igen i år præsenterer Sparkling Sound Festival en række værker indenfor elektronisk musik, lydkunst, dans og performance. Mange af værkerne kan opleves for første gang nogensinde i Dansekapellet.

Hovednavnet på årets festival er brasilianske Gerald Thomas, der kan opleves med værket S.O.L.O, som han har skabt specielt til Sparkling Sound Festival. Værket tager udgangspunkt i Gerald Thomas’ selvbiografi Between Two Lines og bliver opført af Thomas selv i samarbejde med den amerikanske danser Lisa Giobbi. Det vil indeholde alt fra spoken word til korte scener, der både inddrager publikum og leger med lyd. Gerald Thomas er en verdenskendt teaterinstruktør og manuskriptforfatter. Hans værker har været opført på store operascener verden over, og han har tidligere arbejdet i Danmark med forestillinger i Kanonhallen og samarbejder med det nyskabende danske teater Dr. Dante i 90’erne.

Et andet stort navn på festivalen er den danske komponist, producer og synthesizer-pioner Jesper Ranum, der ur-opfører en række nye værker på Sparkling Sound Festival. Det er ensjælden mulighed for at opleve en kunstner, der eller sjældent optræder live med sine gennemarbejdede værker.

En meditativ oplevelse i helt særlige omgivelser venter, når Simple Sounds og Arthur van der Zaag præsenterer et nyt samarbejde. De giver en semiakustisk koncert i en unik lyssætning, der er skabt særligt til baderummet i Dansekapellets kælder. Derudover byder festivalen også på poesioplæsning af amerikanske Alyssa Rogers og NUSTORIES, der præsenterer nye værker fra projektet Stories of Flights, Ferries and Fish, der består af Marinos Koutsomichalis, Jakob Riis og Jørgen Teller.

Allerede fredag den 23. november fra kl. 16 til 18 kan publikum dog tage forskud på glæderne og samtidig blive klogere, når Den Danske Scenekunstskole byder indenfor til en artist talk mellem Gerald Thomas og den danske instruktør Nikolaj Cederholm. Begge instruktører gjorde sig især bemærket i 90’erne, hvor de også arbejdede sammen på Dr. Dante. Nu mødes de igen 20 år senere, hvor festivalens leder Jørgen Teller sætter dem i stævne til en samtale om scenekunst, vildskab, visioner, fortid og fremtid.
Foto: PR-foto / Andreas Simopoulos 2016
Se store billeder her →
Marinos Koutsomichalis optræder som en del af projektet Stories of Flights, Ferries and Fish.
Foto: PR-Foto / Stathis Mamalakis
Se store billeder her →
Marinos Koutsomichalis

Fakta:

Sparkling Sound Festival har fundet sted siden 2013 og er en festival for elektronisk musik og lydkunst.

I 2018 kan den opleves lørdag d. 24. november i Dansekapellet i København.

Sparkling Sound Festival er co-produceret af Dansehallerne. Støttet af Statens Kunstfond, DDSKS Efter- og videreuddannelsen, Københavns Musikudvalg, Bispebjerg Lokaludvalg og Oticon Fonden
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Se store billeder her →
En meditativ oplevelse i helt særlige omgivelser venter, når Simple Sounds og Arthur van der Zaag præsenterer et nyt samarbejde.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Se store billeder her →
Sparkling Sound Festival finder sted lørdag d. 24. november i Dansekapellet i København.
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: