DAC Dans Arkitektur Center Lego Arkitektur børn

LEGO-klodser løser byens problemer

Design og Arkitektur Artikel Skrevet af: Malthe Sommerand 2014-10-14
Del på facebook
Facebook

LEGO-klodser løser byens problemer

I efterårsferien inviterer Dansk Arkitektur Center i København børn og barnlige sjæle til at bygge løsninger på byrumsproblemer

Der er en sagte raslen af børnefingre, der roder LEGO-klodser rundt i store kasser, visken og dyb koncentration. I det store lokale, som Dansk Arkitektur Center har stillet til rådighed for familieworkshopen, Leg LEGO-arkitekt – ryst din by!, er der alt, hvad LEGO-arkitekter turde drømme om.
Workshoppen viser forskellige mulige løsninger på byrumsproblematikker, og midlet til disse løsninger er LEGO-klodser.”Du får stillet en matrikel til rådighed fra en stor model af en LEGO-by, der står midt i lokalet. Så får du et problem, du skal løse, og en gruppe af mennesker, du skal løse problemet for,” forklarer projektleder for DAC & Learning Malene Abildgaard. Opgaven er at bygge løsninger for alt fra skolebørn, familier, hunde og katte til hjemløse og superhelte.

LEGO samler børn og voksne
Alle sidder og bygger på livet løs. Der bliver lavet broer, kirker og futuristiske huse i et kontrolleret kaos, der er meget velkendt for alle, der har prøvet at lege med den verdenskendte klods. ”LEGO er noget alle kender, du behøver ikke at introducere, hvordan man sætter klodserne sammen, det ved både børn og voksne allerede,” siger Malene Abildgaard.
Foto: Malthe Sommerand
Se store billeder her →
Leg LEGO-arkitekt – ryst din by! er en oplagt mulighed for at bygge helt særlige LEGO-huse sammen.
Foto: PR-foto / DAC
Se store billeder her →
Dansk Arkitektur Center ligger selv centralt i byrummet, så hvorfor ikke kaste sig over at bygge det i LEGO?
Foto: Malthe Sommerand
Se store billeder her →
Man får sin egen matrikel i en stor LEGO-by på Dansk Arkitektur Center.
Foto: PR-foto / DAC
Se store billeder her →
I workshoppen bygger man med den særlige LEGO Achitecture serie, der gør det lettere at bygge by- og boligelementer.
Det mener hun er et godt udgangspunkt for en workshop, da det kan være angstprovokerende for nogle at for eksempel skulle tegne huse i rigtige skalaer og mål, hvis de ikke kender til det i forvejen. Når alle kender LEGO-klodsen i forvejen, giver det også mulighed for at fokusere på noget andet end det at bygge med LEGO, for eksempel byrums-problematikker. Derfor bruges der også klodser fra den specielle LEGO Achitecture-serie, der gør det lettere at bygge by- og boligelementer.

Del din oplevelse
Børn, voksne, entusiaster og alle andre, der har leget LEGO-arkitekt, må desværre ikke tage deres løsninger på byens problemer med hjem. Men DAC opfordrer til, at man deler sin løsning med andre ved at tage et billede og dele det på Instagram under hashtagget #LEGLEGOARKITEKT. På en stor skærm i lokalet kan man så se, hvad andre har bygget og finde inspiration til sin egen kreation. Når workshoppen er færdig, vil den bedste løsning blive kåret. Man kan også lade sig inspirere ved at besøge Dansk Arkitektur Centers faste udstilling Reprograming The City. Udstillingen handler netop om, hvordan vi arkitektonisk kan nytænke løsninger i byrum, der kan hjælpe med at løse forskellige trafikale, rekreationelle og miljømæssige problemer. 

Del af et undervisningsforløb
Hos Dansk Arkitektur Center kan børn og unge i alderen 8-16 år gå til arkitektur, på samme måde som andre går til fodbold og håndbold. Her lærer man, hvad arkitektur er, og hvad arkitekturen kan bruges til. DAC & Learning, der arrangerer Leg LEGO Arkitekt – ryst din by!, står også bag undervisningen i arkitektur. Det er meget læring forbundet ved at lege med LEGO, og Malene Abildgaard, der selv er uddannet arkitekt, vurderer grinende, at det må være et fåtal af arkitekter, der ikke selv har leget med LEGO som børn. Derfor er målgruppen for workshoppen, som er 6-13 år, kun vejledende. Alle er velkommen til at komme og få fingrene i LEGO-kasserne. 

Workshoppen løber til og med den 19/10 og finder sted 3 gange dagligt; klokken 10, klokken 12 og klokken 14.
Se praktisk information i vores kalender her
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: