Savage Rose 50 års jubilæum på Spot 2017 – uforglemmeligt, stærkt og originalt

Savage Rose: uforglemmelig, stærk og original

Musik Skrevet af: Fine Spind 08 May 2017
Del på facebook
Facebook

Savage Rose: uforglemmelig, stærk og original

Ingen andre end Savage Rose kan med største selvfølgelighed spille en 50 års jubilæumskoncert på en festival for upcomming bands

★ ★ ★ ★ ★ ★


Hvis der er en musikalsk oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, så er det at se Savage Rose live.

Jeg har aldrig hørt et andet band, som i løbet af de første fire takter kan få tårerne til at trille ned af kinderne på mig.

Et band på 50 års jubilæumsturné lyder måske ikke som et oplagt navn til Spot Festivalen, der har som sit varemærke at præsentere upcomming navne.

Først og fremmest en hyldest

Men Savage Rose har været banebrydende, nytænkende og helt deres egne på en enestående vedkommende måde. De har været med til at bane vejen for de nye bands på Spot - både dem, der trækker tydelige referencer til 60’ernes beatmusik og dem, der er et helt andet sted.

Og så er Savage Rose først og fremmest en helt enestående hyldest til musikken, når de går på scenen.

Savage Rose spillede på Spot i Musikhusets Store Sal, som var helt fyldt op.

Bandet begyndte at spille, koret var på plads og ind fra siden kom Anisette hvirvlende, selvfølgelig med bare fødder. Atmosfæren i salen var med et mættet med en ufattelig energi og følelsesmæssig tæthed.

Foto: Fine Spind
Se store billeder her →
Savage Roses 50 års jubilæums koncert er en helt igennem fortryllende koncertoplevelse.
Foto: PR-foto / Bullet booking - Naja Rose
Se store billeder her →
Anisette har i 50 rejst med musikken.

På et tidspunkt forlod Anisette og koret, Naja Rose Koppel (hendes datter) og Amina Carsce Nissen, scenen. Bandet leverede temaet fra Dødens triumf i en fuldstændig overrumplende udgave.

Dødens Triumf var Savage Roses helt store gennembrudsoptræden på TV i 1970, hvor en helt ung Anisette med stort sort uglet hår sang Dear Little Mother. To år senere blev Dødens Triumf opsat på det Kongelige Teater med Savage Roses musik og nøgne dansere på scenen.

Brødrene Anders og Thomas Koppel dannede i 1967 Savage Rose. De forlod deres klassiske baggrund for at eksperimentere med elektriske instrumenter. Både ambitionerne og evnerne var skyhøje, og de gav den rytmiske musik nye kunstneriske kvaliteter. I dag er Anisette det eneste bandmedlem, som har været med siden begyndelsen.

Uforglemmeligt, stærkt og originalt

Palle Hjorth løfter hammondorglet med ind i år 2017 og får sammen med Rune Kjeldsen (guitar), Jacob Haubjerg (bass), Anders Holm (trommer), Frank Hasselstrøm (blæsere & keys), Naja Rose Koppel (kor) og Amina Carsce Nissen (kor) slået fast, at Savage Rose er noget helt særligt, og at de stadig er en helt enestående hyldest til musikken og livet.

Koncerten på SPOT festivallen sluttede af med sangen Freedom to love med en sal, der ikke længere sad men dansede. Bandet forlod scenen, mens Anisette stadig gentog ordet Freedom igen og igen henover publikums bifald. Budskabet fra Savage Rose om kærlighed, solidaritet og frihed til vores brødre og søstre ude i verden er i dag lige så vigtigt som for 50 år siden - og bandet formidler stadig budskabet lige uforglemmeligt, stærkt og originalt.

Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: