Hotel Pro Forma børneteater verdensrummet Kosmos+

Teater vil gøre børn til videnskabsmænd

Scene Skrevet af: Ida Fredericia 26 Jan 2015
Del på facebook
Facebook

Teater vil gøre børn til videnskabsmænd

Foromtale: Universet er en stor og gådefuld størrelse. I århundreder har mennesker kigget op på stjernerne og spurgt sig selv om, hvor de kommer fra, hvad meningen med livet er, og hvordan alt denne herlighed er opstået. Hotel Pro Forma vender blikket mod stjernerne i forestillingen Kosmos+

For første gang nogensinde har Hotel Pro Forma lavet en forestilling, der også er for børn. De har orkestreret en forestilling for alle fra 6-99 år
Som Hotel Pro Formas tidligere forestillinger er Kosmos+ en stærk visuel og sansemættet forestilling. Videoprojektioner på scenen blander sig med scenografien og lyssætningen og skaber dynamiske tredimensionelle billeder.

Store videnskaber i børnehøjde
Kosmos+ handler om drengen Tom7. Han ved alt om rummet og undersøger det fra alle tænkelige vinkler. I forestillingen møder han forskellige videnskabsmænd, som alle forklarer ham om rummet fra deres fagvinkel: en astronom og en fysikere, filosoffer og operatører. Jo klogere vi bliver, jo længere tilbage i tiden bevæger vi os i fortællingen; solsystemer, stjerner, kvantefluktuationer og Big Band. Små hverdagshistorier om menneskene på jorden blander sig med de store historier om universet, mens Tom7 og publikum ser universet bevæge og forandre sig for øjnene af os.
Foto: Pr-foto / Hotel Pro Forma - Dmitrij Matvejev
Se store billeder her →
Videoprojektioner er en del af forestillingens scenografi.
Foto: Pr-foto / Hotel Pro Forma - Dmitrij Matvejev
Se store billeder her →
Teaterets mål er, at to børn under hver visning af forestilling skal få lyst til at blive videnskabsmænd.
Forestillingen er skabt af både visuelle kunstnere, musikere, forfattere og videnskabsmænd med en fælles vision om at tænde børns interesse for videnskab og universet. Deres ambitiøse mål er, at mindst 2 børn fra hver forestillings publikum, beslutter sig for at blive videnskabsmænd.

Universet med mere
Kosmos+ er universet plus lidt mere. I Kosmos+ er kunsten og videnskaber blandet sammen i en stor teatergryde, som sprutkoger. Fakta om universet bliver formidlet med lys, billeder og musik, så publikum får stimuleret hele deres sanseapparat. Verdens skabelse er fantastisk og forunderlig, men også svær at fatte. Lige netop derfor er et teaterstykke, der stimulerer sanserne velegnet til at forklare mysterierne. Denne forestilling skal nok inspirere mange børn til at dykke ned i fysikken, astronomien og verdens vidundere.

Foto: Pr-foto / Hotel Pro Forma - Dmitrij Matvejev
Se store billeder her →
Universet er stort og uforståeligt, men måske ikke i teatret.
Foto: Pr-foto / Hotel Pro Forma - Dmitrij Matvejev
Se store billeder her →
Hovedpersonen i Kosmos+ er drengen Tom7
Kosmos+ havde verdenspremiere i foråret 2014 i Vilnius, hvor den fik strålende anmeldelser. Forestillingen får Danmarkspremiere d. 4. februar og spiller frem til 14. februar i Den Grå Hal på Christiania. 

Se hvornår forestillingen spiller i Fine Spinds kalender her: 

Medvirkende:
Ellen Hillingsø, Niels Anders Thorn, Preben Harris, Lisbeth Sonne, Casper Sloth, Frederic Linde-Fleron, Frida Striim Therkelsen, Bende Harris, Sofie Lebech, Stine Gyldenkerne, Zoé Andrea Braum Polychronopoulos, Lau Emil Koeller

Læs mere om Hotel Pro Forma her:
http://www.hotelproforma.dk/projekter/kosmosplus/
https://www.facebook.com/KOSMOSplus?fref=ts
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: