Kunsthal Aarhus holder 100 års jubilæum og lancerer Aarhus-parfumen
NyhedSkrevet af: Chris Johansen28. sept 2017

Kunsthal Aarhus fejrer 100 års jubilæum, inviterer til fest og lancerer Aarhus-parfumen

Kunsthal Aarhus fejrer i dag 100 års jubilæum og inviterer til fest. Fejringen byder på jubilæumsudstilling, kunstobjekter, publikation, performances samt lancering af Aarhus-parfumen 100

Jubilæumsfest: 28. september kl. 14-17.30

Til jubilæumsfesten vil der foran Kunsthal Aarhus stå et cirkustelt, hvor inviterede kunstnere bidrager til festen med kage, sange, taler, musik og meget mere.

Der vil være taler af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, tidligere borgmester Thorkild Simonsen, bestyrelsesformand Preben Mejer, kunstfaglig direktør Jacob Fabricius og administrerende direktør Iben Mosbæk.

Til festen deltager kunstnerne Nat Bloch Gregersen og Matilde Mørk, Jette Gejl, Lea Guldditte Hestelund, Henrik Plenge Jakobsen, Bodil Nielsen og Olof Olsson. Derudover vil to nye kunstværker af FOS og Nat Bloch Gregersen og Matilde Mørk blive inviet.

Udstilling og publikation

I caféområdet i Kunsthal Aarhus åbner jubilæumsudstillingen 100', hvor nye og ældre værker præsenteres på en baggrund af “festlig teglrød” (en reference til murfarven i 1952), og i jubilæumsavisen kan man læse kuriøse historier om huset fra det seneste århundrede. Udstilling og publikation er kurateret af forfatter Klaus Marthinus med Helen Lykke-Møller som konsulent.

Kunstnere: Franciska Clausen, Bodil Nielsen, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Jesper Rasmussen, Olaf Rude, Jan Skovgård. Og i kulissen: den russiske avantgardekunstner Kazimir Malevich.

Jubilæumsudstillingen løber i perioden 28. september – 5. november.

Aarhus-parfumen 100

Under jubilæumsfesten lanceres Aarhus-parfumen 100, der er udviklet af Kunsthal Aarhus i samarbejde med designfirmaet FRAMA. Kunsthal Aarhus har i foråret inviteret borgere til at komme med forslag til, hvordan Aarhus dufter. Nogle af de 100 forslag indgår i parfumen.

Til parfumeflakonen har den danske kunstner Lea Guldditte Hestelund designet sølvsmykket Liquid Comfort. Smykkets form er en abstraktion over en næseklemme, som bruges ved svømning for at undgå vand i næsen. Vand og hav var netop dufte, der blev fremhævet i forbindelse med borgernes forslag til en duft af Aarhus.

Kunsthal Aarhus' parfume er produceret i et begrænset antal på 300 flasker. 100 flasker kommer med Lea Guldditte Hestelunds smykke.
Under jubilæumsfesten lanceres Aarhus-parfumen 100, der er udviklet af Kunsthal Aarhus i samarbejde med designfirmaet FRAMA.
Foto: PR-foto
Til parfumeflakonen har den danske kunstner Lea Guldditte Hestelund designet sølvsmykket Liquid Comfort.
Foto: PR-foto

Fakta:

Kunsthal Aarhus er et udstillingscenter for samtidskunst i centrum af Aarhus, som bestiller, producerer og præsenterer kunst på internationalt niveau.

Kunsthal Aarhus har senest præsenteret kunstnere som Cécile B. Evans, Thomas Hirschhorn, Otobong Nkanga og Gilian Wearing.

Kunsthal Aarhus har i maj 2017 åbnet en ny park med udendørs siddeinstallationer af de franske designere Ronan og Erwan Bouroullec.
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind