Statens Kunstfond giver børn og unge mulighed for at dyrke billedkunst i udkantsdanmark
Få Kulturspind Aarhus
eller Kulturspind København
med posten


kulturspind-forside kulturspind-forside Få magasinet
Kulturspind Aarhus eller
Kulturspind København tilsendt for kun 49,95 kr.
pr. nummer.
kulturspind-logo

Kulturspind

Børn og unge i yderområder får bedre mulighed for at dyrke billedkunst

Kort og godt Skrevet af: Chris Johansen 16 Dec 2017

Børn og unge i yderområder får bedre mulighed for at dyrke billedkunst

Statens Kunstfond har bevilget 1.2 millioner kroner til ti længerevarende projekter, der skal skabe fællesskaber for børn og unge med interesse for billedkunst

Børn og unge i yderområder får bedre mulighed for at dyrke billedkunst</br>I Herning bliver en gammel bus til en kørende billedkunstskole.</br>Foto: PR-foto / Statens Kunstfond - Carl-Henning Pedersen ogElse Alfelts Museum
Foto: PR-foto / Statens Kunstfond - Carl-Henning Pedersen ogElse Alfelts Museum
Se store billeder her →
I Herning bliver en gammel bus til en kørende billedkunstskole.
Statens Kunstfond har via puljen “Børn og Unges Billedkunstkompetencer” uddelt 1.2 millioner kroner til en række billedkunstskoler, kommuner, daginstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser og udstillingssteder, der har fundet sammen i nye projekter.

Målet med projekterne er at udbyde forskellige typer af billedkunstundervisning, der kan styrke børn og unges billedkunstkompetencer. Aktiviteterne vil især finde sted i nogle af de dele af Danmark, hvor der ikke i forvejen er mange tilbud til børn og unge.

Nordjysk alliance

I et af de støttede projekter er Bibliotek og Borgerservice Frederikshavn Kommune og Hjørring Musiske Skole gået sammen om at gennemføre projektet “Billedkunstalliancen”, hvor 240 børn i alderen 11–16 år vil blive tilbudt at deltage i 24 workshops, hvor målet er at skabe fællesskaber for børnene omkring interessen for billedkunst.

Kirsten Jensen, der er børnekulturkonsulent fra Frederikshavn Kommune, siger:

“I Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune er der meget få tilbud om fritidsundervisning i billedkunst. Begge kommuner er præget af geografiske udfordringer, hvor børn og unge fra yderområderne kan have svært ved at nå ind til hovedbyerne for at modtage undervisning hver uge. Samtidig forsvinder de praktisk-musiske fag i udskolingen, så børn og unge har svære kår for at dyrke disse interesser og sider af tilværelsen. Og derfor mangler der tilbud til de ældste børn i folkeskolen, hvor de kan arbejde med de kunstneriske fag og møde andre børn og unge, der har samme interesse”.

I de to nordjyske kommuner har det altså været vigtigt, at undervisningen finder sted i weekenden, hvor kommunernes børn og unge fra yderområderne har bedre tid til at komme ind til byerne og mødes med andre børn og unge fra kommunen. Man har derfor skabt tilbud for de unge, hvor de i løbet af tre weekender kan møde andre, de har interessefællesskab med.

Kørende billedskole i Herning

For Gitte Ørskov, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst, er der ingen tvivl om, at der kan være stor forskel på de tilbud, som børn og unge rundt omkring i landet modtager:

“Der er stor variation i de kunstneriske tilbud, som børn i forskellige kommuner modtager. Derfor vil vi i Statens Kunstfond gerne stimulere, at de mange forskelligartede aktører på billedkunstområdet finder sammen i nye partnerskaber i alle egne af Danmark, så flere børn og unge kan få udviklet deres billedkunstkompetencer”.

I Herning vil man kunne opleve en kørende billedskole i en gammel bus, mens der i Randers og Thisted vil blive etableret nye billedskoler. Alle aktiviteter under de ti projekter har opbakning fra professionelle kunstnere og billedkunstundervisere.
 
 
 
 
 
 
 
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: