Aarhus Teater Simon Kvamm Marie Koldkjær Højlund
NyhedSkrevet af: Andreas Vinther Jensen02. maj 2017

Skal dit remix spilles til Aarhus Teaters nye musikforestilling?

Aarhus Teater udskriver konkurrence for elektroniske lydkunstnere.
Skal dit remix spilles til Aarhus Teaters nye musikforestilling?</br></br>Foto: Isak Hoffmeyer
Foto: Isak Hoffmeyer

Sammen med Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund søger Aarhus Teater elektroniske lydkunstnere til at remixe B.S. Ingemanns klassiske salme “Dejlig er jorden”

Aarhus Teater og Knowtheirname har udskrevet en konkurrence, hvor danske elektroniske musikere og lydkunstnere kan komme med deres bud på, hvordan B.S. Ingemanns julesalme “Dejlig er jorden” skal lyde i dag. Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund udvælger tre finalister, der bliver præsenteret d. 8. august på Café Hack. Vinderen bliver spillet op til premieren uden for salen på Aarhus Teater den 24. august.

De deltagende musikere har mulighed for frit at benytte en række lydsamples optaget på Aarhus Teaters Store Scene for at skabe en teatralsk atmosfære i deres remix.

Gentænk sangskatten

Aarhus Teaters nye musikforestilling Lyden af de skuldre vi står på genfortolker den klassiske danske sangskat i moderne kontekst. Elektroniske musikere og lydkunstnere giver deres bud på, hvordan de gamle danske sange og salmer kan indlemmes i det 21. århundrede.

Simon Kvamm har stået for at remixe mere end tyve gamle danske sange, så de får et moderne udtryk, mens Marie Koldkjær Højlund giver dem liv på scenen: “Vi gør det ikke for at voldtage sangskatten. Der er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene,” siger Simon Kvamm.

Det Reumertvindende makkerpar instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen står for en opsætning, der har fokus på det visuelle. Med et stort hold skuespillere, en danser, to musikere samt Aarhus Teaters kor indtager de teatrets Store Scene fra den 24. august til den 30 september.

Fakta:

Lyden af de skuldre vi står på - sangskatten remixet af Simon Kvamm spiller på Aarhus Teater Store scene 24. august - 30. september 2017 i samarbejde med Aarhus Festuge.

Deadline for deltagelse i konkurrencen er 1. juni

Remixet skal uploades via WeTransfer til mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lyden af Store Scene på Aarhus Teater kan valgfrit bruges i remixet – find lydene på: https://soundcloud.com/ateater

Spørgsmål vedrørende konkurrencen kan rettes til Marianne Frandsen ved Knowtheirname mobil: +45 26222249.

Yderligere oplysninger om LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ hos pressechef Morten Daugbjerg, mobil: 4213 4700 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook
Del på facebook

Andreas Vinther Jensen

Kulturjournalist og anmelder
Andreas Vinther Jensen er uddannet cand.mag. i filosofi med tilvalg i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med speciale i Søren Kierkegaards æstetik. Andreas holder af litteratur, der kan skabe billeder og modsigelser, og hans reoler er fyldt med alt fra Homer og Hölderlin til Amalie Smith og Olga Ravn. Han har undervist på Krabbesholm Højskole og har skrevet for bl.a. Baggrund.
Se Andreass artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind