Nimatron Gaming Museum - en hyldest til elektroniske spil
NyhedSkrevet af: Anne Møller06. sept 2018

Nimatron Gaming Museum - en hyldest til elektroniske spil

Støt museet med dit aflagte elektronik
Nimatron Gaming Museum - en hyldest til elektroniske spil</br></br>Foto: PR-foto
Foto: PR-foto
Arkademaskiner, PlayStations og GameBoys. Listen over de elektroniske spil gennem tiden er lang. Og faktisk skal man helt tilbage til 1940’erne for at finde, hvad der betragtes som det allerførste elektroniske spil: nimatronen.

Med det formål at hylde en overset del af vores kulturarv; nemlig computerspil, er Nimatron Gaming Museum blevet stablet på benene. Nimatron Gaming Museum er en non-profit forening, der har til formål at oprette et permanent nationalt museum. Og lige nu er der mulighed for at indlevere spil, computere, konsoller, bøger og andet relevant i København og Aarhus.

I forbindelse med Aarhus Festuge afholder foreningen en gratis pop up-udstilling i Vogn 2 på Godsbanen d. 8. - 9. september, hvor man vil kunne se og prøve de spillemaskiner, der var med til at bygge bro mellem det analoge og digitale samfund.

Fakta:

Bag initiativet står Kristian Tanghøj, Lars Hammer Andersen og Jakob Thomsen.

Deres mission er at indsamle, bevare, udstille og formidle elektroniske spil og deres dertilhørende hardwares historie i et permanent nationalt museum. De vil formidle og udstille dansk computerspilshistorie - og de vil arrangere events og begivenheder relateret til elektroniske spil og deres hardware samt øge kendskab til og interesse for programmering og kodning.

Hvis du ønsker at støtte museet fx ved at hjælpe til, via donationer, sponsorater eller andet så skriv til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere om Nimatron Gaming Museum her:

www.nimatron.dk
Facebook
Del på facebook

Anne Møller

Kulturjournalist og anmelder
Anne Møller er cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur og Oldtidskundskab fra Aarhus Universitet. Gennem sin uddannelse har hun beskæftiget sig med både litteratur og drama, og hun har en forkærlighed for græske tragedier og kvindelitteratur fra slutningen af 1800tallet. Derudover holder hun meget af socialrealistiske forfattere som Tove Ditlevsen, Vita Andersen, Kim Leine og Morten Pape.
Se Annes artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind