Kh7 artspace hylder naturen i udstillingen Det er langt ude i skoven!

Kh7 artspace hylder naturen i ny udstilling

OmtaleKunst og UdstillingerSkrevet af: Teodora Biberovic18. okt 2018

DET ER LANGT UDE I SKOVEN! er en udstilling, hvor kunstnerne har arbejdet sammen med alt fra biologer til hunde

I dag påvirker mennesket naturen og planeten i et så voldsomt omfang, at det overgår de ændringer, der opstår under naturlige forhold, som pladetektonik og erosion. Derfor mener forskere, at vi befinder os i en ny geologisk tidsalder, der kaldes det Antropocæne, hvilket kort og godt betyder ’Menneskets tidsalder’.
Drink med uendelighedssymbol af Line Sandvad Mengers
Foto: PR-foto
En del af Ulla Hvejsels projekt. Ulla har samarbejdet med grafisk designer Pulsk Ravn.
Foto: PR-foto
Udstillingen DET ER LANGT UDE I SKOVEN! på det kunstnerdrevne udstillingssted KH7 i Aarhus zoomer helt ind på den antropocæne tidsalder, og undersøger hvor meget plads, vi egentlig giver naturen, og hvordan vi påvirker den. “Som almindelige mennesker har vi ikke overblik over de negative synergieffekter, som for eksempel opvarmning kan have på de klimamæssige udfordringer,” fortæller udstillingens kurator og billedkunstner Tanja Nellemann Kruse.
Et af claus ejner og Morten Jacobsens billeder
Foto: PR-foto
Christian Schmidt Rasmussen har inviteret sin hund som sparringspartner.
Foto: PR-foto
DET ER LANGT UDE I SKOVEN! er en udstilling, som sætter fokus på vores naturforhold, og er samtidig kunstnerisk aktivisme for arterne og biodiversitet. Tanja Nellemann Kruse siger: ”Vi følges med naturen gennem hele vores liv, alligevel er vi ikke i stand til at anerkende, hvor afhængige vi er af den.”

Hver kunstner på DET ER LANGT UDE I SKOVEN! har inviteret en samarbejdspartner med ind i et projekt. Nogen har inviteret en teoretiker, Claus Ejner har allieret sig med fotografen Morten Jacobsen, mens Christian Schmidt Rasmussen har inviteret sin hund som sparringspartner. På den måde er udstillingen et forsøg på at skabe et samtalerum, hvor kunst går i dialog om naturen.
Efterladenskaber af performance af Lise Haurum og Tanja Nellemann Kruse
Foto: PR-foto
Billedkunstner og ph.d Marie Markman har overtaget et stykke land, hvor hun udøver landskabelig og kunstnerisk forskning.
Foto: PR-foto

Billedkunstner og ph.d Marie Markman har købt og overtaget et stykke land, hvor hun udøver landskabelig og kunstnerisk forskning. I samarbejde med biologen Torsten Krienke, har hun undersøgt dyre- og plantebestande i området. På udstillingen viser Marie Markman tre oversigtskort over hendes jord, hvor eksempelvis ulven er markeret som en mulig besøgende, der ikke er set endnu. Marie Markmans projekt undersøger en biologs arbejdsfelt på en en ny måde.

Billedkunstner Annika Lundgren og kunstteoretiker Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist vender tilbage til udgangspunktet for vores forståelse af æblet - nemlig kundskabens frugt i Paradis. Til udstillingens åbning lavede de en performativ forelæsning med titlen Conversations In Gardens. Her plantede de en række paradisæbletræer, som besøgende kunne tage sig af. Selve overdragelsen var højtidelig og der blev givet håndtryk til de besøgende, som gerne vil passe og pleje de nye paradisæbletræer fremover. På selve udstillingen er der stadig flere æbletræer tilbage, som man kan overtage.

Udstillingen DET ER LANGT UDE I SKOVEN! en hyldest til naturen, fortæller kurator Tanja Nellemann Kruse: “Naturen trænger til en hyldest, synes jeg, og den trænger til omsorg. Udstillingen er derfor en hyldest til opmærksomhed og refleksion om hvordan vores naturforhold egentlig er.”

Billedkunstner Annika Lundgren og kunstteoretiker Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist plantede æbletræer under en performativ forelæsning.
Foto: PR-foto
Værk af Birgitte Kristensen
Foto: PR-foto
Fakta:
Udstillingen DET ER LANGT UDE I SKOVEN! kan opleves på Kh7artspace til den 28. oktober 2018.

Tanja Nellemann Kruse har kurateret udstillingen, og har lagt vægt på menneskets natur/kulturforhold, og søger at skabe et rum, hvor forskellige fagfelter kan mødes.

Læs mere om Marie Markmans projekt på www.terl.dk

Manuskriptet til den performative forelæsning Conversations in Gardens kan downloades på www.kh7artspace.dk/#/deterlangtudeiskoven/

De deltagende kunstnere og samarbejdspartnere er:

claus ejner og fotograf Morten Jacobsen
Ulla Hvejsel og grafisk designer Pulsk Ravn
Birgitte Ejdrup Kristensen og biolog og forsker Rasmus Ejrnæs
Annika Lundgren og kunstteoretiker Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist
Marie Markman og feltbiolog Torsten Krienke
Line Sandvad Mengers og cand. mag. i religionsvidenskab/Antikvar Bjarne Glud
Christian Schmidt Rasmussen og hunden Plet
Lise Haurum og Tanja Nellemann Kruse og professor i molekylær parasitologi Peter Nejsum med parasitisk tekst ved Rikke Hansen
Facebook
Del på facebook

Teodora Biberovic

Kulturjournalist og skribent
Teodora Biberovic har en bachelorgrad i Litteraturhistorie med tilvalg i Kognitiv Semiotik fra Aarhus Universitet. Gennem sin uddannelse har hun arbejdet meget med fransk litteratur og eksistentialismens grundtanker. Derudover har hun en stor kærlighed til de satiriske og realistiske fortællinger fra 1800tallets England.
Se Teodoras artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind