Agnés Limbos | Teater Refleksion | Finanskrise |

Finanskrisen fortalt med legetøjsbiler, palmer og papirkrus

ArtikelSceneSkrevet af: Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch06. jan 2017

Det belgiske dramatikerpar Agnés Limbos og Gregory Houben gæster i januar Teater Refleksion. Med charme og humor giver de et tragikomisk øjebliksbillede af virkeligheden efter Finanskrisen.

Baggården i Frederiksgade 72 i Aarhus kendes af mange på dukkemanden, der byder indenfor til en verden af animationer, dukker og figurer, og som fortæller store historier for de mindste teatergængere.

D. 27. og 28. januar 2017 er det dog ikke dukker og dukkeførere, men en samling af habengut, møbler, skrald og køkkenudstyr, der indtager scenen. Dramatikerparret Agnés Limbos og Gregory Houben gæster Teater Refleksion med objektteaterforestillingen Ressacs, der fortæller historien om et liv, der skal samles på ny efter Finanskrisen. Og det er en fortælling for de voksne teatergængere.

Samfundskritik med komik og karikatur

Ressacs betyder høj søgang, og det er netop hvad parret i forestillingen kastes ud i efter Finanskrisen: Rippet for alt af værdi er parret nødt til at starte forfra og genopbygge dem selv og deres liv. Men idealet om den nye begyndelse krakelerer hurtigt, og de nye ideer viser sig at bringe alt det gamle med sig.

Ressacs er en fortælling med et kritisk budskab: Hvordan skaber vi i fællesskab nye, oprigtige og frigjorte værdier. Objektteaterformen giver kritikken en tragikomisk distance, når Agnés Limbos og Gregory Houben med fart på både lyd og bevægelse lader objekterne udspille handlingen – og lader publikum genoverveje objekternes værdi og formål.

Et hus, en legetøjsbil og en palmeø - objektteater fortæller handling med kendte hverdagsting.
Foto: PR-foto / Teater Reflektion
Belgiske Agnés Limbos og Gregory Houben danner sammen dramatikerparret Cie Gar Centrale.
Foto: PR-foto / Teater Refleksion
Agnés Limbos og Gregory Houben arbejder med objekter som handlingsagenter, og det er en underholdende måde at præsentere et samfundskritisk budskab på, fortæller Bjarne Sandborg, der er leder af Teater Refleksion. Han var heller ikke i tvivl om, at voksenforestillingen Ressacs skulle gæste Teater Refleksion:

”Forestillingen giver en samfundskritik på en charmerende og underfundig måde. På Teater Refleksion vil vi netop gerne sige noget meningsfyldt på en raffineret måde.”

Levende tableauer drevet af publikums egen fantasi

Objektteater adskiller sig fra det klassiske dukketeater, som vi ellers præsenterer på Teater Refleksion, forklarer Bjarne Sandborg.

”Hvor dukker gives en menneskelig adfærd gennem bevægelse, mimik og referencer, bruges objekter på en anden måde. I objektteateret indtager ting scenen, de omrykkes, omstilles og bevæges, og fremstiller på den måde små tableauer på scenen.”

Objektteater bruger kendte hverdagsobjekter, og modsat dukker, som gives en stemme i sin menneskelige udformning, gives objekterne en stemme gennem publikums egen fantasi og forestilling. Objekternes originale funktion transformeres i handlingstableauerne med publikum som aktive deltagere, og objekterne skaber hermed en levende fortælling.

Agnés Limbos og Gregory Houben besøgte Teater Refleksion for tre år siden med forestillingen Trouble, der som Ressacs også fortalte en historie om håb og idealer, der ikke kan opnås. I Trouble mødte vi et nygift par, der i drømmen om det perfekte liv hurtigt opdager, hvor nemt det hele kan falde fra hinanden. Dramatikerparret turnerer under navnet Cie Gar Centrale, og fortsætter i foråret opsætningen af Ressacs i Frankrig, Belgien og Schweiz. 

Fakta

Ressacs – Høj søgang

Spilletider:

Fredag d. 27. og lørdag d. 28. januar 2017 kl. 20.00

Køb billetter på Teater Refleksions hjemmeside

Læs mere om Cie Gar Centrale på deres hjemmeside

Agnés Limbos og Gregory Houben. Objektteater fortæller handling med kendte hverdagsting.
Foto: PR-foto / Teater Refleksion
Facebook
Del på facebook

Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder
Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch er uddannet cand.mag i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med speciale i kollektive skriveprocesser og kreative arbejdsrum. Hun er særligt optaget af hvordan vi møder kultur i vores dagligdag, og hvordan mødet kan skabe nysgerrighed, inspiration og aktivitet - og så elsker hun at formidle den gode oplevelse. Katrine har en stor kærlighed til litteraturens mange oplevelsesuniverser og fordyber sig gerne i alt fra høvisk ridderdigtning til magisk realisme i finsk samtidslitteratur.
Se Katrines artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind